backpackingfjorton.blogg.se

En reseblogg om tre killar i 20 års-åldern som tänkt resa genom Nya Zeeland, utmed Australiens östkust och besöka några länder i Sydostasien.

Guldkusten

Publicerad 2014-03-01 12:31:49 i Allmänt,

Hallå där!

Till att börja med vill vi (eller mest jag) be om en liten ursäkt för att uppdateringarna just nu kommer med längre mellanrum och kanske inte känns lika detaljrika som de tidigare skrivna. 

Dagarna flyger nämligen förbi oss här och vi gör och ser så mycket roliga saker. Australien har verkligen blivit så som vi önskade att det skulle bli. 

Hur är det då?
Jodå det ska jag allt berätta för er. 

Pennspetsen sätts ner där vi slutade senast, i Byron Bay. 
Vi var där i nästan en vecka och hade verkligen en toppentid! Dagarna tog man som dem kom och fördrevs alltsomoftast med strand- och socialt häng med de personer på hostellet som man festat med kvällen innan. Det har blivit ganska mycket fest. Väldigt bra dessutom.  Vi fick särskilt bra kontakt med en 22årig schweizisk kille, vid namn James, eller Jamie som vi fick kalla honom. En jätteskön dude som man tittade efter när man ville få sig ett gott skratt. Han agerade även personlig tränare den dagen då vi för första gången testade på att surfa. Att få gå längs med stranden med brädan under armen kändes otroligt coolt. Men allt har en motvikt, som yin och yang, svart och vitt, SAIK- IFK, bla bla och för oss var det alla dem gånger man misslyckades att ställa sig upp på brädan och istället få sig en redig kallsup. Men skam den som ger sig och vi lärde oss faktiskt ganska snabbt hur det skulle gå till och vi kunde ett antal gånger stoltsera ända in till stranden på vissa vågor. Då mådde man. 

Efter Byron har vi kommit till ett antal städer där vi stannat väldigt få nätter. Anledningen till det är att vi helt enkelt inte har tid till att göra mer, om vi ska kunna hinna med vårt schema med alla de aktiviteter som redan bokats. 
De städer vi besökt är Surfers Paradise, Brisbane och Noosa. Alla bra ställen, men Surfers var nog ändå det längsta strået. 
Eftersom vi haft lite kort om tid har det blivit som så att vi splittrat på oss en del då det ibland känts bäst att lägga mer tid på ett ställe, snarare än två, eller så har man velat se båda. 
Simon och Mattias har rest ihop hela tiden och jag (Oscar) har hållit ihop med två småländskor. Tror att jag talar för oss alla i trion, när jag säger att det fungerat bra att resa lite på tu man hand. 

Idag har vi dock varit på Australia Zoo tillsammans alla tre. Mannen, myten, legenden, Steve "Krokodiljägaren" Irwins monument. Tigershow, supersömniga koalor, en krokodilshow och kängurugullande var dagens höjdpunkter. 

Imorgon reser vi alla tre gemensamt vidare mot ny destination. Gott e de!

Hade bäst därhemma och vi håller tummarna för att vårkänslorna ska börja florera hos er. 

See ya. 

Oscar

Kommentarer

Postat av: Mamma och pappa Grön

Publicerad 2014-03-01 19:42:50

Hallå!
Skoj att höra från er - och roligt att ni strålat samman igen. Småländska tjejer kan vara jobbiga ibland - har jag hört! ;-)
Kommer det några bilder på "naturscenerier"? "stora vågor"? "småländska tjejer"......?
Kul att ni gör så mycket roliga saker. Hinner ni inte så är det alltid ett skäl till att kunna återvända i framtiden - det är inte fel det heller!
Här hemma har vi nu varit på lilla Elsa's dop (det var rena rama cirkusen) jätteskoj!
Ha de fortsatt bra tiden i Australien.
Kramar DG

Postat av: Mikael Hultberg

Publicerad 2014-03-08 14:14:23

Hej grabbar
Det låter helt underbart när man läser vad ni får möjlighet att se och göra, men Oscar jag håller med pappa, lite bilder på småländskor är aldrig fel.
Ha det riktigt bra och ni har helt rätt vårkänslorna börjar infinna sig här.
Mikael

Postat av: Faster Jeanette

Publicerad 2014-03-10 20:58:21

Jaha, det ante mig att det skulle dyka upp brudar på resan ;-)
Men det kan ju vara skönt som avbrott när ni rest tre killar i ett par månaders tid.
Till skillnad från skribenterna ovan vill jag se bilder på surfare och djuren på zoo :-)
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela