backpackingfjorton.blogg.se

En reseblogg om tre killar i 20 års-åldern som tänkt resa genom Nya Zeeland, utmed Australiens östkust och besöka några länder i Sydostasien.

Down Under

Publicerad 2014-02-21 00:10:51 i Allmänt,

Hallå igen allesammans!

Nuså har vi slutit kapitlet med Nya Zeeland och istället påbörjat på det nya i Australien. Den första delen kommer att handla om våran tid i huvudstaden Sydney. En stad som visade sig att vi skulle tycka om väldigt mycket!

Flyget över det Tasmanska havet med en mellanlandning i Auckland gick väldigt bra och vi pustade ut när  det inte blev någon repris på en tidigare inresa.

Vi landade sent på kvällen och tog oss in på måfå mot centrum för att finna ett boende. Bussen släppte av oss mitt i vykortet och en oförglömlig syn utav Operahuset och Harbour Bridge etsade sig fast på våra hornhinnor. Vi tog sedermera in på Hotel Strand som ligger mellan Hyde Park och Kings Cross. Hyfsat boende med gångavstånd till det mesta. 

Dagarna i staden har vi spenderat med att se och göra i stort sett allt som erbjuds. Vi har gått på sightseeingturer med rikt innehåll i centrum och The Rocks, besökt museumer med vacker konst och dylikt i Royal Botanic Garden, shoppat i centrum och längs med Oxford Street som går igenom det mycket coola området som heter Paddlington, sett den maffigaste fyrverkerishowen hittintills i våra korta liv i Darling Harbour, dansat och kutat runt om nätterna, besökt ett akvarium, Blue Mountains och Bondi Beach. 

Man kan gå runt hela dagar i staden på gator man redan gått på och lägga märke till nya saker varje gång. Väldigt trevligt och vi alla har tyckt att det varit skönt att leva lite mer civiliserat i en storstad för några dagar jämfört med camparlivet i NZ.

För någon dag sedan steg vi på en nattbuss som tog oss norrut längs med kusten och slutdestinationen var surfarstaden Byron Bay. Vi checkade in på ett drömhostel som visade sig ligga granne med havet och en fantastisk strand. Jackpot!

Nu avslutar jag det här inlägget, så att ni kan stänga munnarna och torka bort allt dräggel som droppat ner i era knän. 

Hade bäst!

Oscar & Co

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela