backpackingfjorton.blogg.se

En reseblogg om tre killar i 20 års-åldern som tänkt resa genom Nya Zeeland, utmed Australiens östkust och besöka några länder i Sydostasien.

Cairns

Publicerad 2014-03-20 03:48:32 i Allmänt,

Hallå hallå! 

Här kommer det allra sista inlägget som har med oss och Australien att göra. Så inta en bekväm position och håll till godo!

Den sista anhalten på vår Australienturné blev Cairns, den nordligaste metropolen på östkusten. 

Innan vi kom hit hade vi gjort i princip allt som vi velat göra i landet (med undantag för våran inställda Whitsundaystur). Vi har sett inhemska djur och kulturella ting, surfat, festat, badat, solat och varit på Fraser Island mm. 
Men det fanns en sak som vi hade kvar att bocka av på listan. 

Hitta Nemo!

Och det mina damer och herrar, är vad vi lade tiden på i Cairns och framförallt ute vid det Stora Barriärrevet. 

För att få dyka med tuber i revet, måste man vara en certifierad dykare. Det löste vi genom att gå i skola hos CDC, Cairns Diving Centre, under fyra dagar. Vår lärare blev den rutinerade och respektingivande räven Glenn och hans side-kick, tillika snällare motvikt, Charlie. 

Vi hamnade i en grupp med 12 personer, varav tre stycken utav dem var tre schyssta svenska killar. 
Från Falköping...
Världen är bra liten. 

De första två dagarna var det teori och poolövningar. Glenn gav ett väldigt hårt första intryck och samtliga utav oss undrade vad tusan det var för galenskap vi gett oss in på. 
Allting verkade supersvårt och det hjälpte oss inte precis att föreläsningen skedde på engelska när ämnen som tryckutjämning var på tapeten eller när det talades flyktigt om neutrogener och molekyler kors och tvärs. Naturkunskap var naturligtvis inget favoritämne i plugget för någon utav oss då vi gick samhäll ekonomi. 

Det blev därför mycket självplugg första kvällen, så att man inte skulle göra bort sig helt inför gruppen när Glenn helt sonika kunde anfalla en med frågor på rak arm. 

Hemläxan bar frukt och vi tog oss igenom teorin, poolövningarna och även ett prov. Därmed fick vi gå vidare till nästa del utav utbildningen vilket var att under två dagar plus en övernattning vara stationerade på en båt ute i Revet. Där fick vi göra fem dyk, varav det fjärde var ett certifikatdyk. Det femte och sista dyket fick vi (eftersom vi alla klarade det fjärde dyket) göra ensamma utan att ha Glenns eller Charlies uppsikt över oss. 
Det blev även det bästa dyket då vi nu verkligen fått in den rätta känslan för dykningen och även blivit mer bekväma med situationen. Vi kunde därmed njuta till fullo av att bubbla runt därnere i det blå. Vi såg, spinnrockor, sköldpaddor, jättemusslor, drakfiskar, maneter och hundratals andra fantastiska fisk och växtarter. När även Nemo och Doris simmade förbi, kändes det som att uppdraget var slutfört. 

Det var ett fantastiskt privilegium att få börja sin tid som dykare på ett utav dem bästa dykarställena i världen och vi får se om vi kan nyttja våra nya erfarenheter längre fram på resan, för nu är det dags för oss att lämna Australien, ett land som vi tyckt så mycket om. 

Nästa hållplats blir Malaysia och Kuala Lumpur. Vi ska vara där några dagar och sedan på något sätt ta oss ut till ön Langkawi. 

Som mycket tidigare nämnt är det därmed dags att leva det goda livet!

Som en fotnot kan jag lägga till att Mattias och jag nu kan sälla oss till det sällskap som hoppat ut ur ett flygplan och överlevt. Skydiven gjordes i Mission Beach och var en helt magisk upplevelse. 

Vi håller i detta nu tummarna hårt för att vårt flyg tar oss till Kuala, då ett utav flygbolagets plan är på vift. Det ska nog gå bra! 

Får se när vi hörs nästa gång. Ha det i alla fall jättebra tills dess! Hej!

//Oscar

Kommentarer

Postat av: Mamma och Pappa Grön

Publicerad 2014-03-20 15:50:47

Ja nu när ni haft det "jobbigt" och "arbetat" och "slitit" er fram i tillvaron är det naturligtvis dags för lite "semester"!!!!!
Skämt å sido - ha nu en fortsatt skön och trevlig resa och passa på och äta upp er nu när ni får prova på det asiatiska köket på plats.
Kostar inget gör det också.
Era nyvunna kunskaper i dykning kommer dessutom säkerligen att komma till pass...gör gärna en utflykt till Koh Lipe. Hoppas att flygturen till KL nu har fungerat bra och att ni till en början får några härliga dagar där.
// DG

Postat av: Faster Jeanette

Publicerad 2014-03-22 21:54:16

Bra att ni tog dykutbildningen på allvar, neutrogener och molekyler är inget att skämta om ;-)
Skulle själv vilja ta en dykkurs nån gång...
Att ni nått till Kuala Lumpur utan vilseflygning har jag förstått på instagrambilden du lagt ut. Så nu väntar alltså storstadsliv några dagar för er.
Ha det fortsatt bra på wr resa och ta hand om varandra.
Kram

Postat av: Jonas Englund

Publicerad 2014-03-28 18:01:43

Hallå grabbar, det låter helt underbart! Hoppas att ni får det bra i Kuala Lumpur. Glöm inte bort både F1 och golftävling som pågår där nu! Ha det så gött. Hälsningar Jonas E

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-19 11:23:56

Hej! Intressant blogg! Vad betalade ni för erat dykcertifikat? Har kollat på ProDive i Cairns men det verkar jättedyrt. Tack på förhand

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-19 11:23:56

Hej! Intressant blogg! Vad betalade ni för erat dykcertifikat? Har kollat på ProDive i Cairns men det verkar jättedyrt. Tack på förhand

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela