backpackingfjorton.blogg.se

En reseblogg om tre killar i 20 års-åldern som tänkt resa genom Nya Zeeland, utmed Australiens östkust och besöka några länder i Sydostasien.

Norra Sydön

Publicerad 2014-01-28 08:27:33 i Allmänt,

Vi landsteg på den södra ön med en god känsla och längtan efter att bege sig ut på vägarna och få upptäcka den i hörsägen "vackrare utav de två öarna" var påträngande. 
Dessvärre fick vi inte alls den starten vi ville ha då ett antal faktorer ställde till det för oss...
Vädret gick för första gången heads-up mot oss och våra kort visade sig vara alltför veka. Regnet öste ner under några dagar och nätter (vilket mina tältkumpaner kan intyga på), därpå kyla och vind, ledde till att laget hade en mindre dipp i hjärnverksamheten då staden Picton inte hade alltför mycket att tidsfördriva sig med. 
Men efter regn kommer... 

Bilproblem! Vår så annars pålitliga Corolla strejkade undan för undan och vi kände oss inte alltför manliga när vi blint stirrade ner i röran under motorhuven. Dock efter experthjälp var hon good to go! 
Det inträffade även någon annan incident, men den gör sig bäst här sekretessbelagd... 

Tillslut kunde vi ta oss vidare längs med havsvägen på toppen utav sydön, via staden Nelson och slå läger vid landets minsta nationalpark, Abel Tasman. Stället blev vår egen kurort då vädret de kommande dagarna kompenserade den senaste tidens ruttenhet med en stekhet sol, och för första gången hittills i landet, vindfria dagar.
Det lapades sol likt Stålmannen på vackra stränder och livet var snäppet göttigare än vanligt. Välbehövliga dagar!

Vi tog oss sedan tillbaka samma väg som vi kommit och via Nelson och vinodlingarna i Blenheim, kom vi ut till Stillahavskusten och staden Kaikoura. 
Den relativt lilla kuststaden var en gång i tiden en utgångspunkt för valjakt. Bara några kilometer ut från torra land finns nämligen en canyon som är lika djup som fem stycken uppstaplade Sky Towers och det gör tydligen området idealiskt för de stora däggdjuren. Den sista jakten skedde dock år 1964 och vi människor han som tur var inte utrota arterna helt. 
Idag åkte vi dock ut med ett gäng i en båt och jagade de graciösa djuren. Denna gången främst med våra digitalkameror. Vi fick se hela sex stycken kaskelotter och ett gäng på cirka 100 "dusky" delfiner. Någon ombord torde ha med sig en fyrklöver ombord, då man kunde se på vår upprymda besättning att detta var en ovanlig dag. 

Imorgon beger vi oss från staden och vår sista kväll i Kaikoura krönts med några prickande rader skrivna av Herr Willie Nelson. Hade gott!

And i can't wait to get on the road again
On the road again -
Like a band of gypsies we go down the highway
We're the best of friends.
Insisting that the world keep turning our way. 


Oscar. 

Kommentarer

Postat av: Mamma och pappa Grön

Publicerad 2014-01-28 09:15:52

Härligt Oscar!
Underbart skrivit - och gott att höra ifrån er.
Alla incidenter får man glömma och gå vidare :-). Kan dock vara berikande i sig. Livet skall kanske inte vara en räkmacka!!!
Låter i alla fall som ni fått tillbaka humöret och är som du skriver "on the road again".
Jag förmodar att det är Queenstown som lockar under den kvarvarande tiden på Nya Zeeland?
Ha de fortsatt gott alla tre på färden och sköt om er.
DG

Postat av: Faster Jeanette

Publicerad 2014-02-02 18:16:50

Jobbigt när bilen strular men skönt när det löser sig :-)
Häftig med delfinsafari, vilken tur ni verkar ha haft. Ser fram emot att se fler bilder från er resa. Ha det så gott! Kram

Postat av: Pappa Peter och Tina i Falun

Publicerad 2014-02-03 22:23:29

"Livet är inte bara vin, kvinnor och sång. Det är även en dans på rosor."

Ett av mina bevingade ordspråk och som jag tycker ni behöver då ni tycks haft en hel del otur på sistone.
Tänk positivt och njut av tillvaron.
Alla problem ni löser under resan stärker er för framtiden.

Må lyckan vända er åter och mången surftjejer ni stöta på.
Ser fram emot referaten..

Hälsningar från Falun

Postat av: Jonas

Publicerad 2014-02-06 19:25:25

Ännu ett roligt och spännande inlägg. Det verkar vara en resa det där händer massa saker och historier kommer att berättas om under en längre tid. Då kanske även dom hemliga bitarna kommer fram. Såg nu även filmen på dig Oscar när du hoppade. Det såg säkert och lugt ut men det blir intressant att höra hur det verkligen var. Har nu suttit och skrivit samtlig som jag försöker få Elsa att sova i sin vagga. Det går så där, har väll suttit nu i 40 min och vaggat.
Kram på er alla och ta en öl för morbror Jonas

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela