backpackingfjorton.blogg.se

En reseblogg om tre killar i 20 års-åldern som tänkt resa genom Nya Zeeland, utmed Australiens östkust och besöka några länder i Sydostasien.

Första stoppet: Auckland

Publicerad 2013-12-31 21:47:45 i Allmänt,

Efter den minst sagt röriga boardingen i Hongkong anlände vi ca kl 14.00 på måndagen vår första destination på Nya Zeeland, Auckland. Detta är landets största stad med sina 1,4 miljoner invånare och kännetecknas framförallt av sin seglarkultur och tornet Sky Tower. 
Hursomhelst. Trötta, jetlagade och vilsna i en helt främmande storstad tog vi oss iallafall med buss från flygplatsen till huvudgatan Queen Street där vi visste att vårt hotell låg. Väl på plats på rummet möttes vi av en vägg av värme då vi hade oturen att ha fönstrena mot solsidan.
Dessutom gällde det nu att motstå frestelsen att slänga sig i sängen, pga tidsförskjutningen, vilket inte var någon lätt sak.. 
Trots den påtagliga tröttheten och värmen lyckades vi ändå hålla oss vakna med nöd och näppe den första kvällen och t.o.m ta en runda på city(med knappt bärande ben) för att sedan slockna runt 22. 
Dag nr 2 i Auckland, dvs nyårsafton,  gick vi på dagen en lite längre stadsvandring och besökte några av stadens sevärdheter, däribland några parker, ett museum och skymtade flertalet vackra byggnader.
Nyåret firade vi in vid hamnen med en öl i handen och med magnifik utsikt. I övrigt blev firandet oförskämt städat och det blev en relativt tidig sänggång för att istället ladda batterierna mot nya djärva mål.
Just i skrivande stund håller vi nu på att packa ihop oss på rummet för att sedan bege oss uppåt i landet till det natursköna området Northland, där vi hoppas kunna byta storstadspulsen mot lugnet och kanske ta resans första dopp?! 

Bilder från Auckland kommer senare!

Hej så länge!

//Mattias

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela